خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی انجام می‌شود. به دلیل پیشرفت حوزه ارز دیجیتال، هر روز به تعداد صرافی‌ها افزوده می‌شود. هر یک از این صرافی‌ها خدمات ویژ‌ه ای به کاربران خود ارائه می‌دهند. در کل صرافی‌ها به دو دسته OTC)  فروشگاه و (P2P) همان همتا به همتا طبقه بندی می‌شود. هر صرافی را که در حوزه ارز دیجیتال فعالیت می‌کند یکی از این دو مدل هستند. سوالی که ممکن است ذهن خیلی از کاربران را به خود مشغول کند این است که تفاوت صرافی OTC و P2P چیست؟ ما در این مطلب از برتر پرداخت قصد داریم به این سوال شما پاسخ دهیم، پس تا ادامه با ما همراه باشید که تفاوت این دو صرافی را متوجه شوید.

صرافی P2P چیست ؟ 

P2P در اصل مخفف کلمه Peer to Peer به‌معنای همتا به همتا است. برای این که تفاوت صرافی OTC و P2P  را بدانید باید در اجرای معاملات نقش آن را درک کنید. صرافی‌های P2P خود به عنوان خریدار یا فروشنده با کاربر سروکار ندارند، در اصل به عنوان واسطه بین خریدار و فروشنده برای سفارش‌ خرید و فروش است. 

صرافی‌ P2P یک پلتفرم‌ معاملاتی است که با ساخت دفترچه سفارش، شرایط خرید و فروش ارز دیجیتال را برای افراد معامله‌گر فراهم می‌کند. در این صرافی همه‌ی سفارش‌ها  در قسمت  دفترچه سفارش (Order Book) ثبت می‌شود. در این صرافی بدون اینکه نیاز باشد خریدار و فروشنده ارتباط مستقیمی با هم داشته باشند در یک معامله به هم وصل می‌شوند که به صورت کاملا خودکار در صرافی انجام می‌شود. درآمد این مدل صرافی از کارمزد خرید و فروش معاملات است که بابت هر معامله‌ای از کاربران کارمزدی دریافت می‌شود.

صرافی P2P چیست ؟ 

عرضه و تقاضا در در این مدل صرافی‌ها نقش تعیین کننده‌ای در قیمت ارزهای دیجیتال دارد. کاربر می‌تواند در صرافی P2P سفارش خرید و فروش خود را با قیمتی که مد نظر دارد، ثبت کند؛ اما در کل روند عرضه و تقاضا در بازار تعیین می‌کند که سفارش شما چه موقع انجام می‌شود.

 معامله‌گران کلان در این نوع  صرافی‌ به‌ راحتی می‌تواند قیمت‌ها را به‌ سمتی که مد نظر دارد، راهنمایی کند. برای شروع فعالیت در صرافی‌های P2P شما باید یک حساب کاربری ایجاد کنید. احراز هویت  و ساخت حساب کاربری در این صرافی‌ها دقیقا شبیه به صرافی‌های OTC است. 

صرافی OTC چیست و به چه صورت است؟ 

OTC اختصار کلمه Over The Counter است که در زبان فارسی برای صرافی‌های OTC از کلمه‌ی فروشگاه استفاده می‌کنند. صرافی‌های OTC یکی مدل‌های صرافی ارز دیجیتال است که در بازار ارز دیجیتال نقش ناظر را دارد. نظارت این صرافی در اصل مانع از دستکاری قیمت و اختلال در بازار توسط نهنگ‌ها و معامله‌گران بزرگ می‌شود. 

عملکرد این نوع صرافی‌ شبیه به صرافی‌ سنتی است که در حوزه‌ی خرید و فروش ارز‌های دیجیتال و ارز‌های الکترونیک فعالیت می‌کند. شما می‌توانید در این مدل صرافی با پرداخت دلار، ریال و .. ارز مورد نظر خود را خرید کنید و همین طور معادل ریالی معاملات خود را دریافت کنید. در صرافی‌های OTC معاملات خرید و فروش به صورت کاملا مستقیم با صرافی انجام می‌شود. 

سیستم تعیین قیمت در صرافی OTC با توجه به قیمت لحظه‌ای رمزارز‌ها در بازار انجام می‌شود. قسمتی از صرافی‌های متمرکز که در حوزه رمزارز‌ فعال هستند، به‌نوعی OTC هستند. شما برای فعالیت در این نوع صرافی‌ها حتما باید ثبت نام کنید و حساب کاربری خود را ایجاد کنید. احراز هویت در بعضی از صرافی‌ها اجباری است. اما در بعضی دیگر از صرافی‌ها می‌توانید احراز هویت اولیه را انجام دهید که با توجه به کامل نبودن احراز هویت شما برداشت، واریز و خرید و فروش سقف دارد. در بین تمام صرافی‌های ایرانی در حوزه بازار ارز دیجیتال و ارز الکترونیک سایت برتر پرداخت بهترین صرافی OTC محسوب می‌شود.  

تفاوت صرافی OTC و P2P چیست؟ 

از بارزترین تفاوت ما بین این دو نوع صرافی ارز دیجیتال، نقشی است که پلتفرم آن‌ها در زمان معاملات دارند. در صرافی P2P به‌واسطه پلتفرم شما با معامله‌گران در ارتباط مستقیم هستید در حالی که در صرافی OTC، همه‌ی معامله‌گران به‌صورت کاملا مستقیم با خود صرافی معامله می‌کنند. مهم‌ترین مزیتی که  پلتفرم‌ صرافی OTC دارد سرعت بالا در زمان انجام هر تراکنشی است. در صرافی P2P شما باید مدت زمان طولانی برای اجرای سفارش خود صرف کنید. صرافی بایننس هر دو نوع خدمات OTC و P2P را به‌ کاربران خود ارائه می‌دهد.  در زیر به معایب و مزایای این دو صرافی می‌پردازیم:

مزایای صرافی رمز ارز OTC

صرافی OTC مناسب برای افرادی است که با سفارش‌های لیمیت اوردر هیچ آشنایی ندارند و در تحلیل بازار مهارتی ندارند و نمی‌توانند برای خرید و فروش یک ارز قیمت مناسبی مشخص کنند. کاربرانی که قصد خرید سریع یک ارز یا تسویه فوری و آنی را دارند باید از این نوع صرافی استفاده کنند.در محیط ساده‌ای که صرافی OTC در اختیار کاربر قرار داده است می تواند با مشخص کردن ارز و مقدار مورد نظر خود اقدام به خرید کند و با سفارشات دیگران و نمودارها هیچ کاری نداشته باشد. 

معایب صرافی ارز دیجیتال P2P

از بزرگترین مشکلات صرافی ارز دیجیتال P2P احتمال نقدینگی یا لیکوئیدیتی پایین‌تر است، زیزلا این احتمال وجود د ارد که برای یک خریدار یا فروشنده، در سمت دیگر معامله فردی با سفارشی برابر و هم‌اندازه وجود نداشته باشد. به عبارتی دیگر  سفارشی که شما درخواست دارید به اندازه‌ای بزرگ است که در طرف دیگر یک یا حتی چندین سفارش خرید یا فروش نتوانند این سفارش را کامل کنند. همین‌طور استفاده از این نوع صرافی برای افراد تازه وارد و بدون تجربه زیاد آسان نیست و ممکن است که فرد  در تعیین قیمت به مشکل بخورد.

کلام پایانی

ما در این مقاله صرافی OTC و P2P را با یکدیگر مقایسه کردیم. لزم است اشاره کنیم که یکی از بهترین صرافی های OTC موجود در ایران برتر پرداخت است که شماره می توانید بدون پرداخت کارمزد از خدمات گسترده ما بهره مند شوید و با خیال آسوده خرید و فروش خود را انجام دهید. برای خرید ارز های دیجیتال از برتر پرداخت می توانید از ریال استفاده کنید. نظرات خود را در قسمت دیدگاه برای ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول؟

1.کدام نوع صرافی برای معاملات کوچک مناسب تر است و چرا؟

صرافی P2P برای معاملات کوچک مناسب تر است زیرا کارمزدهای پایین تری دارد و به کاربران امکان می دهد تا قیمت معاملات را خودشان تعیین کنند.

2.مفهوم صرافی OTC چیست؟

صرافی OTC یا Over-the-Counter به پلتفرمی گفته می شود که در آن معاملات ارز دیجیتال به صورت مستقیم بین خریدار و فروشنده و بدون دخالت واسطه انجام می گیرد. این نوع صرافی ها معمولا برای معاملات بزرگ حجم با قیمت های توافقی مورد استفاده قرار می گیرند.

3.نقش هر کدام از صرافی های OTC و P2P در معاملات چیست؟

  • صرافی OTC: در صرافی OTC، صرافی به عنوان واسطه بین خریدار و فروشنده عمل می کند و از طرفین معامله کارمزد دریافت می کند. صرافی همچنین وظیفه ی تعیین قیمت معاملات را نیز بر عهده دارد.
  • صرافی P2P: در صرافی P2P، پلتفرم فقط به عنوان واسطه عمل می کند و خریداران و فروشندگان می توانند قیمت معاملات را خودشان تعیین کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب مرتبط

پشتیبانی 24 ساعته برترپرداخت!

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است،